Головна » 2017 » Вересень » 6 » ВІДКРИТО ПОЖЕЖНЕ ДЕПО У ВОРОНЬКАХ
12:06
ВІДКРИТО ПОЖЕЖНЕ ДЕПО У ВОРОНЬКАХ

 

Безпека життєдіяльності - понад усе

Уже з перших днів вересня команда приступить до виконання поставлених завдань

У Вороньках місцеве сільгосппідприємство «Пам 'яті декабристів» дбає не лише про розвиток виробництва та інфраструктури населеного пункту, а й потурбувалося про безпеку громади. Так, 19 серпня в урочистій обстановці тут відкрито пожежне депо.

Цій події передувала клопітка робота: відремонтовано бокси для пожежного автомобіля, побутові кімнати для працівників, відновлено під'їзну дорогу: тобто створено всі належні умови праці. А головне - завдяки умілим рукам самих працівників господарства майже з нуля зібрано власну пожежну автомашину з ємкістю для води навіть більшою ніж у професійного авто - понад п'ять кубів. Встановлено професійний насос.

Як зазначив у своєму виступі сільський голова Юрій Папенко створення пожежної команди, відкриття депо - то знакова подія для громади, прояв турботи про безпеку. Адже нещодавно сталася надзвичайна подія в селі - горів будинок, завдано значних збитків господарям лише завдяки допомозі мецената Сергія Рудьковського, підтримці односельців розпочато ремонтні роботи.

Слід сказати, що пожежна команда буде обслуговувати не тільки Вороньки, а й прилеглі села.

- Деякі громади вже йдуть на співпрацю - сказав Юрій Папенко. - Сподіваємося на співфінансування для утримання пожежної охорони.

Сергій Рудьковський висловив надію, що робота вороньківських пожежників буде злагодженою.

- А головне - сухих рукавів вам. Нехай виїзди для ліквідації пожеж будуть як можна рідше. - побажав Сергій Миколайович.

На урочистостях були присутні представники районного відділу з надзвичайних ситуацій: т.в.о. начальника Вадим Сльозко, начальник державної пожежно-рятувальної частини Юрій Курило та провідний інспектор Ілона Лосик.

Фахівці районного відділу попередньо провели навчання з вороньківцями, інструктажі, постійно допомагатимуть у роботі до того часу, поки працівники новоствореного депо наберуться досвіду.

Директор СВК «Пам'яті декабристів» Юрій Карауш щиро зичив пожежникам:

- Ні диму вам, ні вогню. А ще бажаю, щоб рукави пожежного автомобіля були мокрими лише під час планових навчань чи перевірок.

В урочистостях взяли участь депутати обласної ради Олександр Фенюк і Сергій Пащенко, Новобасанський сільський голова Володимир Левченко. Сергій Пащенко від ВО «Батьківщина» вручив подарунок - сертифікат на бойовий одяг та спорядження для бійців пожежної команди

Й ось настає урочиста мить: Юрій Папенко, Сергій Рудьковський, Юрій Карауш, Вадим Сльозко, Олександр Фенюк та Володимир Левченко розрізають стрічку. Місцевий священик, настоятель Покровського храму отець Мирослав освятив і автомобіль, і приміщення депо. Подарував його працівникам ікону, яка охоронятиме від лиха.

Тож нехай дійсно будуть сухими рукави. А начальник нової: служби Олександр Василик. працівники Василь Семко та Володимир Грищенко мають спокійні чергування - без виття сирени, пожеж та їх тяжких наслідків.

Р.8. Надзвичайники разом із вороньківськими пожежниками провели показове умовне гасіння пожежі, що викликало неабияку зацікавленість не лише присутньої дітвори, а й дорослих. Справді робота бійців пожежної команди - то суцільна небезпека й напруга, що вимагає неабияких знань, умінь та злагодженості.

 

Переглядів: 324 | Додав: Voronki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar