Головна » 2016 » Березень » 12 » ПРОВЕДЕНО ЗБОРИ СЕЛА
10:39
ПРОВЕДЕНО ЗБОРИ СЕЛА

10 березня 2016 року в приміщенні сільського клубу було проведено збори села. Зі  звітом про проведену роботу   виступив сільський голова Юрій Папенко.  Зокрема він охарактеризував стан демографічної ситуації: у селі проживають 782 людини (468 людей працездатного віку і   212 пенсіонерів), 44 дошкільнят, 58 школярів. Народилося минулого року п’ятеро дітей, а померло 32 людини.

Функціонують дитячий садок «Берізка», де виховуються 26 діток,  ЗОШ  І-ІІІ ступенів (87 учнів), працюють  відділення  поштового зв’язку, лікарська амбулаторія, сільський клуб, 6  приватних  магазинів, аптека, стаціонарне відділення для одиноких  престарілих людей. Сільська  рада  здійснює  контроль  за  використанням земель  та  дотриманням  природоохоронного  законодавства.

Значну  допомогу у благоустрої села та проведенні різноманітних заходів для жителів Вороньків надає  СВК «Пам’яті декабристів». За його підтримки проведено святкування Дня Перемоги, День села, новорічні та різдвяні свята  тощо (41 тис. грн.),  ямковий ремонт доріг (100 тис. грн.), постійно виділяються продукти на харчування дітей у садочку та школі,  кошти - на покращення матеріальної бази навчально-виховних закладів.  Приділяють керівники господарства увагу і матеріальним проблемам жителів села. Так, у минулому році  надано матеріальної допомоги пайовикам на суму 109500 грн.,  надається допомога на поховання (500 грн.).

Не стоять осторонь проблем села також ФГ «Промінь», місцеві приватні підприємці.

З січня розпочато організоване вивезення сміття. Буде продовжуватись робота з освітлення вулиць (вже закуплено за кошти сільської ради 48 світильників та ламп, 7700 м кабелю).

В обговоренні доповіді  сільського голови  виступили директор ЗОШ Валентина Шовкова та завідуюча днз «Берізка»  Валентина Линник,  директор  СВК «Пам’яті декабристів»  Максим Юрченко.

 

Переглядів: 282 | Додав: Voronki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar