Головна » 2015 » Вересень » 7 » ПРОВЕДЕНО ДЕНЬ СЕЛА 2015
16:15
ПРОВЕДЕНО ДЕНЬ СЕЛА 2015

29 серпня жителі села залишити всі свої справи й поспішили до будинку культури, щоб у колі великої сільської родини відсвяткувати День села.

Перші урочисті хвилини свята. Звучить Гімн України, до вітального слова запрошують сільського голову Анатолія Бойка, який уже дев’ять років очолює сільську раду.

Вороньківська земля багата не тільки своїми врожаями,а ще й талановитими людьми. У цьому переконала чудова святкова програма, підготовлена сільськими аматорами сцени. У ній взяли участь ансамбль «Червона калина» та учні місцевої школи. Виступали на сценіі наймолодші жителі – вихованці дитячого садка. Порадували своїми вишиванками, які були представлені на виставці, місцеві майстрині. Вишивають у селі й чоловіки: Микола Сергієнко та Мирослав Партатус.

Для шановних земляків організатори свята приготували не лише музичні вітання, а ще й багато подарунків. У першу чергу, ведучі програми звернулися й низько вклонилися ветеранами Другої світової війни та воїнам-афганцям. Ось їх імена: Пилип Калашник, Степен Пашнюк, Микола Гусак, Петро Гайдук, Володимир Котюк, Микола Савченко. Цього дня не могли не згадати мужніх односельців Ігоря Хряпу, Петра Кравця, Валерія Костенка, які нині зі зброєю в руках відстоюють незалежність України. Усім присутнім учасникам бойових дій, а також дружинам вороньківчан, які воюють на Сході, в АТО, Олена Дмитренко (представник Благодійного фонду Миколи Рудьковського «Сила добра») вручила по тисячі гривень, а для сільського будинку культури подарунком від фонду стали сім радіаторів.

Привітання на свою адресу приймали ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, працівники сільського господарства та соціальної  сфери, вороньківчани, які відсвяткували ювілейні дні народженнята «золоте» і «срібне» весілля, дев’ять жінок, котрим присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Шанують у селі довгожителів,  у числі яких Степан Пашнюк, Ольга Пашнюк, Любов Компанець (по 92 роки). Не забули про працьовитих земляків, які впродовж останніх двох років вийшли на заслужений відпочинок.

Діти – найцінніший скарб і майбутнє села. Народження кожної дитини – велика й радісна подія для громади. За 2014-2015 роки в селі народилося дев’ять маленьких жителів. Наймолодшому, Тимофієві Руденку, на день свята виповнилося 19 днів. Батьки малюків також приймали вітання та подарунки.

        Програма Дня села була дуже різноманітна й  насичена. Відбувся розіграш лотерейних    білетів. Серед виграшів були 18 мішків зерна,  шампанське, набори круп, посуд, пиво,      шоколадки і т.д.  Найбільше пощастило Тетяні  Галай та Петрові Дурейку, яким дісталися супер-  виграші – поросята.

Приватні підприємці організували виїзну торгівлю продуктами харчування, від СВК «Пам’яті декабристів» (керівник Максим Юрченко) продавали шашлики. Були розваги і для дітлахів: атракціони, тир, батут, джампер. Спонсорами святкування Дня села стали  СВК «Пам’яті декабристів», фермери Іван Шутий та Василь Бороденко.

Дискотека, яку вів діджей Анатолій із Носівки, продовжувала до першої ночі. Потанцювати зібралося багато людей не тільки молоді. Заключним акордом свята прозвучала  пісня «Ми – українці».

Переглядів: 473 | Додав: Voronki | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar